apam balik confirm jadi

Resepi Apam Balik Confirm Jadi!

Resepi apam balik yang ni confirm jadi. Sangat senang untuk ikut. Apam balik kalau buat sendiri kita boleh ikut selera kita. Ada orang suka apam balik yang tebal. Ada juga suka yang nipis. Intinya pula boleh lah letak banyak atau tak letak apa yang kita kurang suka. Boleh juga tengok video. Cuma tekan video di …

laksam

Resepi Laksam Sedap

Resepi Laksam Sedap. Laksam ni merupakan masakan dari pantai timur dan diperbuat daripada tepung beras dan dimakan bersama kuah. Kalau di Terengganu, laksam selalunya di makan pagi hari. Jom kita tengok resepi laksam.  

apam mekar

Apam Mekar Tembikai

Kalau pergi cari kuih, memang kuih apam mekar ni yang saya cari dulu. Apam ni memang lembut dan gebu. Tengoklah texture nya, pecah kat atas. Terserlah kegebuannya. Apam ni macam-macam versi. Kali ini saya buat versi Tembikai sebab nampak cantik bila pecah. Sebijik macam tembikai. Cuma saya punya takde bijik sebab takde chocolate rice. Kalau …

puding trifle

Puding Trifle Custard Paling Sedap

Saya masih ingat masa saya kecil-kecil dahulu, mak saya memang selalu buatkan puding trifle custard. Memang sedap di makan sejuk-sejuk. Masa kecil saya tinggal di Terengganu. Negeri pantai timur memang panasnya lain macam. Orang kata “belengah”. Maksudnya panas yang melekit. Ye lah, negeri yang dekat dengan Laut China Selatan. Jadinya makan dessert yang sejuk memang …

tok aji serban

Kuih Tok Aji Serban

Kuih Tok Aji Serban memang popular di kalangan orang pantai timur. Kuih ini lebih kurang kuih seri muka kerana ada pulut di bawahnya. Cuma warnanya berbeza dan kuih ini diperbuat dari telur dan santan. Resepi ini pun memang turun temurun dari nenek saya. Kalau orang-orang tua buat kuih memang tiada sukatan. Perlu dilihat dan cuba …

pancakemcd

Resepi Pancake McD Sedap dan Gebu

Resepi Pancake McD Sedap dan Gebu Mmmmm…sedapnya pancake kalau di makan panas-panas. Lagi lah sedap kalau diletak butter atau Nutella. Sekarang ni tengah hot Lotus Biscoff. Boleh juga letak Lotus Spread. Sedap sangat. Lotus Spread tu saya beli di Bake With Yen. Kalau teringin nak pergi Mcdonald nak makan pancake…tak perlu lagi susah-susah nak ke …

Follow FB page utk resepi terbaru

Follow Me!